NM Rulleskiskyting 2015

Sommerskiskyting, også kalt rulleskiskyting, er nesten som vanlig skiskyting, bortsett fra at man går på rulleski. Løypene er ofte korte og raske, og det gjør det lett for publikum å følge med. Rulleskiskyting er ikke bare lek og moro. Sporten er fin trening for skiskytterne, og det blir også arrangert konkurranser i sporten. Den største konkurransen i Norge, er NM. NM i Sommerskiskyting 2015 skal arrangeres på Os i Østerdalen fra 21.-23. august.

Rulleskiskyting med Bjørndalen i spissen

Ole Einar Bjørndalen var en av fjorårets deltakere. Han får alltid gode odds fra bettingekspertene. Han kalles kongen av skiskyting, og det er ikke uten grunn at han har fått dette tilnavnet. Ingen annen skiskytter kan vise til et tilsvarende antall medaljer og verdenscupseiere. Bjørndalen er også en stor favoritt blant publikum, ikke bare i Norge, men også i andre land i Europa. Selv om Bjørndalen først og fremst er kjent som en vinteridrettsmann, er de fleste store stjernene med i rulleskiskyting om sommeren. Da får de både trent på skyting, og de får trent opp konkurranseinstinktet før vintersesongen starter.

Skiskyting – en folkesport

Sommerskiskyting er en populær publikumssport, som også blir sendt på TV. Løpene skjer på asfaltbaner, og farten kan bli veldig høy. Sommerskiskyting er populært i mange land, og i tillegg til nasjonale mesterskap, blir det også arrangert internasjonale konkurranser. Både langrennsløpere og skiskyttere trener på rulleski om sommeren, og utøverne synes selvsagt det er morsomt at de kan konkurrere også på sommers tid. Det har blitt vanlig å arrangere sommerversjoner av flere vinteridretter, blant annet skihopping. Sommerarrangementene kommer nok ikke til å konkurrere ut vinterarrangementene med det første, men de er et fint supplement, både for publikum og for utøverne.

Sommerskiskyting byr på mange andre utfordringer enn vinterskiskyting, men mye er også likt. Stemningen er som regel veldig god under konkurransene, med godt publikumsoppmøte.