Norges største skiskyttere

De norske skiskytterne er kjente stjerner, både i Norge og i utlandet. Den aller mest kjente av dem er nok Ole Einar Bjørndalen. Han er en av de eldste aktive skiskytterne i verden, og også den mestvinnende skiskytteren noensinne. Han ble valgt inn i IOC som utøverrepresentant etter OL i 2014, og er populær i mange land. Han kan vise til utrolig mange enkeltprestasjoner, samt mange lagmedaljer både i stafett for herrer og mix-stafett.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen har lenge vært en av de mest stabile norske skiskytterne, men vinteren 2014-2015 ble han syk, og sykdommen gjorde oppkjøringen til VM ekstra vanskelig. Dermed uteble også resultatene, men han kommer nok sterkt tilbake i neste sesong.

Tirli Eckhoff

Tirli Eckhoff er for tiden Norges beste skiskytter på kvinnesiden. Eckhoff var blant annet med å ta OL-gull på mix-stafetten i 2014, og sikret seg også en individuell bronsemedalje under det samme mesterskapet, samt bronse sammen med kvinnelaget i stafett. En god prestasjon.

Greit VM for Norge

VM i Kontiolahti i år ble ingen udelt suksess for de norske skiskytterne. Ekspertene vurderte de norske skiskytternes odds foran VM som ganske gode, selv om noen av utøverne hadde hatt problemer med sykdom før mesterskapet. Likevel ble Norge tredje beste nasjon under mesterskapet, og Johannes Thingnes Bø kom på delt tredjeplass på medaljestatistikken.

Tarjei Bø best nordmann i VM

Den av de norske utøverne som gjorde det best under VM, var Tarjei Bø. Han sikret seg hele fem medaljerunder mesterskapet, mer enn noen andre utøvere uansett land. Medaljene kom på mix-stafetten (bronse), 10 km sprint (bronse), 12,5 km jaktstart (bronse), 15 km fellesstart (bronse) og herrestafetten (sølv). Lillebror Johannes Thingnes Bø vant gull på 10 km sprint, han vant bronse sammen med mix-laget i stafett og han var på sølvlaget under herrestafetten. Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen var også på herrelaget som tok sølv.