Store konkurranser for skiskyttere

Skiskyting er en kjempepopulær idrett blant norske barn og ungdommer. Mange av dem er aktive innen sporten bare for moro skyld, og nøyer seg med å konkurrere på kretsnivå eller regionalt nivå. Andre hevder seg godt i sporten, og deltar i junior-NM og senere i NM. De aller beste blir tatt ut til landslaget, og får sjansen til å konkurrerte internasjonalt.

Årlig VM og stor oppmerksomhet

VM i skiskyting blir arrangert hvert år, i motsetning til andre idretter, der VM bare er annethvert år. VM er selvsagt et av de store målene for skiskytterne på landslaget. VM-øvelsene omfatter både fellesstart, sprint, jaktstart, stafett og mix-stafett. VM i skiskyting blir sendt direkte på TV i mange land i Europa, og innen skiskyting er det mange land som hevder seg i toppen. Sportens spenningsmoment gjør den til en ideell TV-idrett.

Med OL i sikte

OL er den andre store konkurransen for skiskyttere. OL omfatter de samme øvelsene som VM, men OL arrangeres bare hvert fjerde år. Ettersom OL arrangeres sjeldnere enn VM, er det mye større for utøverne å vinne en medalje i OL. Dette er en konkurranse mange forbereder seg til i flere år. Både under VM og OL har skiskyting mange tilskuere i løypen, og enda flere følger sporten på TV. Skiskyting er en stor idrett i Europa, og sporten er også i vekst i Nord-Amerika. Sporten er også en økonomisk suksess, og det er mange som vil sponse de store stjernene og de beste landslagene. De beste utøverne er kjente navn både i egne land og i utlandet.