Topp 5 innen skiskyting i Norge

Norge har mange gode skiskytter. Det er spesielt de mannlige skiskytterne som har sanker medaljer. På kvinnesiden er Norges landslag inne i et generasjonsskifte, der nye stjerner er på vei opp.

Stjernen Tiril Eckhoff

Den beste av dem, er Tiril Eckhoff. Under OL i Sotsji i 2014 var hun på mix-laget som vant gull, og hun sikret seg også en individuell bronsemedalje under det samme mesterskapet, i tillegg til stafettbronse sammen med kvinnelaget. Hun ble på ellevteplass sammenlagt i verdenscupen 2014/2015.

Brødrene Bø – med sans for medalje

Brødrene Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø har allerede sanket mange medaljer. Tarjei Bø sikret seg blant annet fem medaljer i VM 2015, og har også mange andre medaljer å vise til gjennom
karrieren. Lillebroren Johannes vant gull på 10 km sprint. Brødrene var både på herrenes stafettlag og på mix-laget. De fikk sølv på herrestafetten, og bronse på mix-stafetten.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen er også en profilert stjerne på det norske skiskytterlandslaget. Han hadde ikke sitt beste VM i 2015, men han vant sølv på 20 km, og tok sølv sammen med herrenes stafettlag. Han var syk før VM, og sykdommen preget ham også under mesterskapet, for han hadde ikke fått trent så mye som han egentlig planla.

Skiskytterkongen Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen er den mestvinnende skiskytteren noensinne, uansett land, og han er en stor stjerne i hele Europa. Bjørndalen har passert førti, men er like aktiv. Han var på sølvlaget under herrestafetten i VM 2015. Under OL i Sotsji i 2014 ble han også valgt inn i IOC som utøverrepresentant.